Топ 9 – Без нерви

Понеделник, вторник, сряда…до неделя и пак понеделник.. срещам по улиците изнервени хора, бързащи за някъде, блъскат останалите, говорейки по телефона. В метрото виждам само унили физиономии в края на работния ден и ако само опиташ да изречеш гласно любимото ми „Хайде още едно място по-навътре” става страшно. Безгрижните години свършват рано или късно и влизаш в коловоза на живота. Колкото и да четеш „безценните съвети” за спокойствие и релакс в Уикенд или Журнал или което е там списание, истината е една – всичко зависи от собствената ти нагласа и животът е такъв, какъвто си го направиш. Ето някои от моите „животоспокойни” рецепти:
1. Ставайте с 15 минути по-рано от обичайното сутрин, организмът трябва да се събуди. Препоръчвам и закуска, дори и в малки количества.
2. Записвайте. Не е нужно да помните всичко.
3. Научете се да казвате НЕ. Ако ви шефът ви затрупва със задачи, учтиво попитайте коя е най-спешна и свършете първо нея. Ако приятели ви молят за поредната услуга, а вие сте адски уморени, откажете!
4. Хранете се през деня. Гладуването цял ден и обилната вечеря вредят на стомаха и на организма като цяло.
5. Давайте си едноминутни почивки и гледайте навън.
6. Ходете пеш колкото е възможно.
7. Вечер отделяйте по 10 минутни само за вас – излежавайте се, вземете душ и не мислете за нищо.
8. Намерете си хоби и отделяйте по няколко минутки дневно, ако не можете да си измислите, ето нещо за начало – купете си Чичко Тревичко и го поливайте всеки ден :))
9. И накрая – едно парченце шоколад винаги помага в критични ситуации. 🙂

About tsvetyify

Цък...Клик...ето че отново попадам на моята "любима" графа. Казвам "любима", защото мразя да описвам себе си, но ще направя мъничко изключение. Както вече разбрахте, моята скромна, изключителна личност е получила това прекрасно име Цветелина преди цели 22 години. Държа да подчертая, че съм зодия Лъв, с което се гордея! Защо... ще разберете:) Студентка съм в УНСС, специалност Маркетинг и в момента съм 4 курс. Интересувам се от маркетинг, реклама, PR и още много други неща, за които ще стане дума по-нататък. Обичам да давам на хората възможността сами да ме опознаят...

Posted on 01.02.2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар